HomeContactPortfolio
Portfolio Portfolio Portfolio Portfolio Portfolio Portfolio

Portfolio

3D Block Scheme

Case picking 3D block scheme design on base of actual data and volume growth. 3D design based on actual logistic equipment such as warehouse cranes, conveyor systems. Modular design of the casepicking solution based on „logistic flow“ to create large volumes. Standard CICT-software platform for flow planning and controls, integrated with IPS pallet-stacking software. Special tray dispenser-system and sequencer-system as modular high-end equipment for efficient stacking performance. Stacking stations with laser-assistance. Case picking design base is 41.000 cases per 12-hours working day.

Lineage

3D design of a greenfield operation on basic data from the customer. Pallet warehouse, inbound and outbound areas with expansion sections. Seperate casepicking area. Design of all areas with existing equipment. Casepicking operation in + temperature!

Modular Laser-system

Laser-unit with integrated 3D-camara for checking the stacking results.
Integrated computer for processing the xml-data from the IPS. Controls for moving the laser-unit to the calculated position. ASoftware for projecting the positions and also visualize the calculated stacking on the screen.
Unit to be connected on a manual stacking-station or mounted on Electro-Pallettruck.

Descrambling

Voor het opbouwen van een gemengde pallet of rolcontainer, zoals dat voor klantenorders te doen gebruikelijk is, moeten allereerst de desbetreffende mono-pallets uit elkaar worden gehaald. Dit wordt verenkelen genoemd. Met een “Layer-Picker” wordt een volledige product laag van de pallet afgehaald en op een tafel geplaatst, waar een slipsheet automatisch kan worden verwijderd. Middels een speciale combinatie van transportbanden in diverse vormen en met verschillende snelheden, waarbij diverse richting veranderingen ook van belang zijn, wordt de product laag systematisch en doeltreffend uit elkaar getrokken en vormt zich uiteindelijk een “trein” van producten. Deze trein is dan klaar voor de eventueel aanwezige vervolgstappen.

Packstation 2-zijdig

Voor een aankomend project, waarbij meerdere goederenstromen bij elkaar komen en waar mogelijk ook pallets in een voorafgaand stadium zijn voorzien van volledige product-lagen en/of andere moeilijk hanteerbare producten, is dit speciale packstation ontwikkeld. De toegewezen pallets worden in het midden van het packstation aangevoerd. Vanwege de grotere palletafmetingen worden deze 2-zijdig beladen. Daarvoor worden ook de producten aan 2 zijden aangevoerd. Ter ondersteuning van het stapelproces wordt de instructie op de 2 beeldschermen getoond en is er een laser-projector geplaatst om de exacte positie van het product op de pallet aan te geven. Elke werkplek heeft een eigen beeldscherm en ook een eigen laser-projector, die in verschillende kleuren projecteert. Na plaatsing van het product wordt dit door een camera waargenomen en schakelt de laser-projector over naar het volgende product in de stapeling. De volgorde van de stapeling is door de IPS software voorafgaand aan het proces berekend.

Hybride Packstation voor Rolcontainers

Het hybride Packstation voor Rolcontainers is speciaal ontwikkeld voor een snelle en compacte belading van een Rolcontainer. De gemixte inhoud is vooraf door IPS-software berekend en wordt in de berekende stapelvolgorde door het logistieke systeem aangeboden! In deze specifieke toepassing kan de stapeling van de producten zowel door een medewerker als door een geïntegreerde stapelrobot uitgevoerd worden. Ter ondersteuning van de medewerker is een laser-projector toegepast die de positie van de verschillende producten projecteert en deze nadien controleert. Het ergonomische ontwerp van het stapelstation, in combinatie met de diverse tools voor de medewerker, maakt het mogelijk om hoge volumes en compacte stapelingen te realiseren. De geïntegreerde stapelrobot stapelt de producten ook volgens de vooraf gecalculeerde stapelpatronen. De uitvoering van de robot-grijper is mede afhankelijk van de producten die moeten worden gestapeld. Een 3D Vision systeem ondersteunt de operatie van de robot. Het Hybride stapelstation heeft in elk geval altijd een fall-back in de vorm van de manuele operatie wanneer er een keer een storing o.i.d. op zou treden.

Packstation 1-zijdig

Dit packstation is ontwikkeld voor het stapelen van pallets voor 1 persoon. De lege pallets worden vanaf het vloerniveau aangevoerd. Middels een lift-constructie wordt de pallet naar de bovenzijde van de stapeltrechter gebracht. De te stapelen producten worden in het zichtveld van de medewerker aangevoerd. Ook het beeldscherm met de stapelinstructie bevindt zich in het zichtveld. De producten worden gestapeld, waarna de medewerker de lift laat bewegen en zelf kan bepalen wat de gemakkelijkste positie is. Nadat de pallet volledig is gestapeld zal de lift automatisch naar beneden gaan en de volle pallet afvoeren richting de Wrapper. Een nieuwe lege pallet wordt ook automatisch door de lift opgenomen waarna deze weer naar de bovenzijde van de trechter gaat. Voor eventuele “sandwich Pallets” is er een magazijn met lege pallets beschikbaar, die handmatig geplaatst worden.

Packstation "Topped-on"

Deze eenvoudige uitvoering is ontwikkeld voor het “optoppen” van manueel verzamelde pallets. De hoogte van manueel verzamelde pallets is relatief laag. Wanneer men uiteindelijk de hoogte van de pallets die op transport gaan wil verhogen, is dat middels dit packstation makkelijk te realiseren. Manueel gestapelde pallets worden met een palletwagen of een EPT in het packstation gereden en op een kleine lift geplaatst. Manueel zal de medewerker de pallet op de gewenste hoogte brengen en volgens de stapelinstructie de pallet verder opbouwen. Op deze wijze kunnen ook omdozen worden opgestapeld. Deze omdozen bevatten veelal “ugly’s” en non-conveyables. Deze producten zijn door deze omdozen stapelbaar geworden. Een toevoeging van een laser-projector als hulpmiddel voor het stapelen behoort tot de opties.

Packstation voor rolcontainer

In opdracht van een systemintegrator is voor een Nederlandse supermarkt een Packstation ontwikkeld voor het beladen van een rolcontainer. Het orderverzamelsysteem en de packstations bevinden zich op een mezzanine vloer, bovenin de expeditie hal. Lege rolcontainers worden op deze vloer gebracht en bevinden zich in een bufferbaan, parallel aan de packstations. Een lege rolcontainer wordt door de medewerker in het packstation op de lift geplaatst. De producten worden in het zichtveld van de medewerker aangevoerd. De stapelinstructie is te zien op een geïntegreerd beeldscherm, welke ook direct in het zichtveld van de medewerker bevindt. Naast de stapelinstructie op het beeldscherm kan deze ook worden ondersteund door een laserprojector, die kan worden ingebouwd in de bovenzijde van het packstation. De medewerker kan zelf bepalen wat de meest ergonomische stapelhoogte is door de lift te bedienen. Nadat de rolcontainer is volgestapeld, brengt de lift deze naar beneden. Daarna komt de lift automatisch weer naar boven en kan de volgende rolcontainer geplaatst worden.

Portaal Vacuümlifter

Dit is een “overhead” systeem wat gecombineerd is met een compact hefsysteem. Het hefsysteem bestaat uit een vierzijdig oprolmechaniek wat middels een enkele aandrijving volledig synchroon beweegt. De unit dat op het onderste frame is gemonteerd, in dit geval een vacuüm zuiger, kan zo uitgebalanceerd verticaal bewogen worden en gewichten tot ca 750kg heffen. Na het heffen kan het systeem ook in diverse richtingen bewegen om zo de lading te verplaatsen. Dit systeem is ook te combineren met een beweegbare brug, zodat een veel groter oppervlak kan worden bereikt. Naast een vacuüm zuiger zijn ook andere units koppelbaar.

Verstelbare permanent magnetische koppeling

Een permanent magnetische koppeling zorgt voor de aandrijving van bijvoorbeeld een pomp, zonder dat er fysiek contact is tussen de motor en de pomp. Er is sprake van een ruimte (airgap) tussen de magneetrotor en de conductor. Een magneetrotor is een schijf met permanent magneten. Een conductor is een schijf die is opgebouwd uit een drager en een koperschijf, om zo een contactloze koppeling tot stand te brengen. Diameters en het aantal magneten is variabel. In samenwerking met een opdrachtgever heeft Ox2 een koppeling ontwikkeld waarbij de conductors aan weerszijde van de magneetrotor elektrisch verstelbaar zijn. De motor draait hierbij zijn nominale toerental. Door het verstellen van de conductorschijven wordt het toerental van het aangedreven deel veranderd, zonder hiervoor een frequency regelaar toe te passen.

Lastopnamemiddel

Lastopnamemiddel voor het uitnemen en inzetten van producten of goederen uit een stelling of opslaglocatie. De producten behoeven geen drager zoals en tray of kunststof bak. Er is ook geen speciale stelling nodig. Een stelling met standaard legborden voldoen prima. Dynamische aanpassing aan de breedte van de producten, chaotische, compacte opslag is mogelijk. Producten worden niet getild maar als het ware door “mechanische handen” gegrepen. Het nabootsen van de menselijke grijp beweging, hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende energiebronnen (elektriciteit en perslucht) Modulaire opbouw van het systeem zorgt voor brede inzetbaarheid bij lage kosten. De grippers worden naar behoefte aangepast. Speciaal wrijvingsrubber voor hoge grip zoals de menselijke hand. Laag energieverbruik doordat producten niet hoeven te worden geheven. Ontkoppelde aandrijving met microcontroller aansturing.

Verwarmingstafel

In samenwerking met HABRU Aluminium Lastechniek B.V. hebben wij een machine ontwikkeld om kunststof plaatmateriaal te verwarmen. Dit verwarmen is nodig om de plaat vrij te kunnen vormen met behulp van vacuümtechniek. De tafels varieeren van enkele kW tot 125 kW verwarmingsvermogen.

Telescoop Lastopnamemiddel

In magazijnen wordt in de meeste gevallen gewerkt met pallets. Er kan met een vorkheftruck worden gewerkt en in het geval van een automatisch magazijn worden zogenaamde telescoopvorken ingezet. Als goederen in een zeecontainer worden vervoerd is het gebruik van pallets verboden. Bij deze opdrachtgever worden de producten op speciale kunststof dragers gelegd, die hoog genoeg zijn voor de vorkheftruck. Om nu te voorkomen dat de producten met deze dragers weer op een houten pallet moeten worden gezet is er een speciaal lastopnamemiddel ontworpen waarbij dit overbodig is geworden. Bijzondere aandrijftechnieken

Trainingssimulator Onderdelen Spoorwegen

Bedien onderdelen voor trainingssimulatoren voor de spoorwegen.

Trainingssimulatoren

Voor opleidingscentra in Duitsland zijn verschillende simulatoren geleverd voor het opleiding van machinisten.

Orbiter Houdremsysteem

Dit remsysteem is ontworpen om middels een kleine elektromotor en een kniehevel een grote kracht uit te kunnen oefenen op een set met geveerde remklauwen. De elektromotor en knieheven hebben een vaste beweging waarbij het pakket met schotelveren de kracht bij een gesloten rem begrenst. Het remsysteem wordt gemonteerd op een verplaatsbaar systeem. Na het positioneren van dat verplaatsbare systeem zorgt de houdrem ervoor dat de gekozen positie blijft behouden gedurende de tijd dat deze rem geactiveerd is. Het materiaal van de remklauwen is uitwisselbaar en vrij te kiezen. Ook de uiteindelijke remkracht is middels de samenstelling van het pakket schotelveren te variëren.

Aandrijf-cassette

Aandrijf-unit om middels een externe beweegbare aandrijving een transportband o.i.d. te bewegen. Een gerealiseerd systeem is een dwars verplaatsbare traversewagen met een uitschuifbare arm en een separate cassette-aandrijving erop. Deze traversewagen schuift de arm met aandrijving in de aandrijf-unit waardoor de transportband in beweging komt. De aandrijf-unit (of cassette) is zo ontworpen dat een ruime mate van onnauwkeurigheid van de traversewagen en de uitschuif-arm opgevangen kan worden en dat de tot stand gekomen aandrijving nog steeds goed functioneert. Zo zijn er bijvoorbeeld 100 transportbanen aangedreven door slechts een traversewagen.

Vangcassette

Een personenlift of goederenlift valt nooit naar beneden. Een zogenaamde vangbeveiliging zorgt daarvoor. Een speciale en gecertificeerde snelheidsbegrenzer controleert de snelheid van de lift. Wanneer deze wordt overschreden komt de vangconstructie in werking en zorgt ervoor dat de lift binnen de normgrenzen remt en tot stilstand komt. Voor een machine met een tweedelige aandrijving is een elektrisch geactiveerde vangcassette ontwikkeld die ook op meerdere posities ingezet kan worden en waarbij alle vangcassettes tegelijkertijd geactiveerd worden. Met een mechanische variant is dat voor een machine met 2 masten niet mogelijk. Dit ontwerp is uiteindelijk door de opdrachtgever gepatenteerd.